Uppgifter: Pep Guardiolas monsterlön i Manchester City

Guardiola blir bäst betalda någonsin

Pep Guardiola är så gott som klar för Manchester City. Enligt tyska medier kommer spanjoren att bli den bäst betalda tränaren någonsin.

I veckan meddelade Pep Guardiola att han lämnar Bayern München i sommar efter tre säsonger i klubben. Han kommer att ersättas av Carlo Ancelotti, samtidigt som 44-åringen med största sannolikhet kommer att ta över Manchester City. Spanjoren har även pekats ut som ny tränare i andra Premier League-klubbar, där Chelsea och Manchester United ska ha varit intresserade av att plocka in honom. Men ingen av dessa klubbar verkar vara lika angelägna av tränarens tjänster som City är, som nu lockar med en monsterlön.

Bäst betalda i alla sporter

Det är tyska Bild som skriver att City ska ha erbjudit Guardiola en lön på hela 230 miljoner kronor per säsong. Den lönen gör honom inte bara till den bäst betalda fotbollstränaren, utan den bäst betalda tränaren inom alla världens sporter, uppger Fotbollskanalen. Något som den forne Barcelona-tränaren inte sägs vilja tacka nej till.

Tidigare under året gjordes det en undersökning av franska Ecofoot om just tränarlöner. Där hamnade José Mourinho på en förstaplats med sina 180 miljoner kronor per säsong. En lista som ”Pep” nu kommer att toppa överlägset.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply