Serie A-klubb jagar Cagliari-försvarare

Trots att Cagliari åkte ur Serie A under den gångna säsongen ser lagets mittback Davide Astori ut att få fortsätta spela där. Flera klubbar är nämligen intresserade av att värva honom i sommar.

Davide Astori har under flera säsonger varit en av Cagliaris bästa och viktigaste spelare. Under den gångna säsongen var han dock på lån i Roma och kunde inte göra något åt att Cagliari åkte ur.  Roma valde dock att inte köpa ut honom vilket betyder att han nu ägs av en klubb i Serie B. Att en klubb åker ur såklart att spelare lämnar klubben, och Albin Ekdal är exempel på en spelare som redan lämnat klubben. Davide Astori ser nu också ut att lämna. En italiensk klubb har nämligen förberett ett bud på mittbacken.

Förberett ett bud på honom

Det handlar om Fiorentina som enligt Football Italia ska ha förberett ett bud på fem miljoner euro för 28-åringen. Napoli visade tidigare stort intresse för Astori, men sedan kom uppgifter om att han hade blivit erbjuden till Juventus och efter det har det stått still angående Astori.

Nu uppges dock jakten ha startat igen med Fiorentina som den klubben som främst jagar honom. Om budet blir accepterat uppger Football Italia att den italienska klubben ska vara villiga att erbjuda 28-åringen ett fyraårskontrakt värt mer än en miljon euro per år.

Att Astori kommer lämna är i stort sett självklart, men den stora frågan är för vilken klubb han kommer spela i när övergångsfönstret stänger. Vad som händer med italienaren återstår alltså att se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply