bet365

Officiellt: Roberto Carlos tar över Miami i MLS

Officiellt: Roberto Carlos tar öven Miami i MLS
bet365

Robert Carlos tränare i Beckhams MLS-lag

På torsdagskvällen svensk tid bekräftar MLS på sin officiella hemsida att Roberto Carlos kommer att träna David Beckhams framtida MLS-lag, Miami.

Roberto Carlos blir Miamis första tränare någonsin. Brasilianaren fick på torsdagskvällen svensk tid grönt ljus från MLS att träna i den amerikanska högstaligan och Carlos kommer att sätta sig på Miamis tränarbänk när laget väl börjar spela i den amerikanska fotbollsligan.

Den före detta ytterbacken har godkänt David Beckhams förfrågan om att bli tränare i Florida-laget även om han inte har tränarlicensen ”UEFA Pro”, något som han kommer att få efter att ha tagit en kurs hos det spanska fotbollsförbundet, en kurs som inleds i november månad.

För tillfället är Roberto Carlos ambassadör för Real Madrid i Asien.

Zlatan Ibrahimovic kan skriva på för Miami

Tidigare har det rapporterats om att Barcelona-legendaren Xavi Hernandez, 35, är en av Beckhams drömvärvningar. Miami beräknas dock inte vara redo för spel förrän säsongen 2017, som tar sin start i mars, enligt Sportbladet.

Zlatan och hans familj har sedan tidigare kopplingar till Miami – de har besökt staden på semester ett flertal gånger, men också investerat i fastigheter. 34-åringen har också ansökt om arbetsvisum för att kunna arbeta i USA.

Svensken har tidigare i sin karriär representerat flera europeiska toppklubbar – Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och nu Paris Saint-Germain. Innan utlandsäventyret tog sin början 2001 representerade han Malmö FF.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply