Officiellt: Giovinco klar för Toronto

Steven Gerrard (ansluter i sommar), David Villa och Káka är bara några av de spelare som under det senaste året lämnat den europeiska fotbollen för att fortsätta sina spelarkarriärer i Major League Soccer. Och i dag lyckades den amerikanska ligan knyta till sig ytterligare en meriterad spelare. 

Toronto FC har nämligen efter ett par dagars förhandlingar lyckats knyta till sig den italienske anfallaren Sebastian Giovinco. 27-åringen kommer att ansluta till den kanadensiska klubben i sommar efter att hans kontrakt med Juventus går ut och övergången offentliggjordes i dag genom en storslagen presentation där man även avslöjade att ”atommyran” kommer att få bära tröja nummer 10. Och Giovinco själv verkar vara väldigt nöjd med att ha skrivit på för klubben.

– Jag är glad över att ha skrivit på för Toronto FC i dag och jag ser verkligen fram emot att få ansluta till klubben i sommar, sa Giovinco till Torontos officiella hemsida.

Sebastian Giovinco har haft en krokig karriär som startade i Juventus ungdomsakademi och sedan i den lilla klubben Empoli på lån i en säsong. Efter ytterligare två år i ”den gamla damen” valde han att lämna på lån för Parma, där han faktiskt lyckades göra ett mål i var tredje ligamatch i snitt. Men för två och ett halvt år sedan anslöt han återigen till Juve men sedan dess har det inte gått särskilt bra och han har inte fått spela så mycket som han nog hade velat. Och efter att hans kontrakt alltså går ut i sommar lämnar han alltså Italien för Kanada. Och någon som är nöjd med att den italienske landslagsmannen valt att ta steget över Atlanten är Torontos huvudtränare Greg Vanney.

– Sebastian Giovinco är en komplett spelare som har kvalitéer att, inte bara skapa chanser, utan även göra mål. Och det är något som han har visat under sin karriär i Italien, sa Vanney till klubbens officiella hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply