Manchester City erbjudna Leonardo Bonucci

bet365
Manchester City erbjudna Leonardo Bonucci

Manchester City har fått erbjudande om Bonucci

Juventus-försvararen Leonardo Bonucci ska ha blivit erbjuden till Manchester City. Detta enligt den regionala nyhetstidningen Manchester Evening News.

Leonardo Bonucci, 29, värvades till Juventus från Bari sommaren 2010 och har spelat för klubben sedan dess. Under sommarens transferfönster har italienaren lockat till sig intresse från Pep Guardiola, den nytillträdde Manchester City-managern, och det har ryktats om en övergång för 29-åringen.

Nu rapporterar också Manchester Evening News att Guardiola och City blivit erbjudna att värva Bonucci – av en tredje part. Det är ännu oklart vem eller vilka som stått för erbjudandet, men det ska alltså inte ha varit City som tagit kontakt med mittbacken för att diskutera en övergång.

Bonucci kan bli dyraste försvararen någonsin

Den förre Barcelona-tränaren Guardiola är en stor beundrare av den italienske landslagsmannen och har beskrivit Bonucci som ”en av mina favoritspelare genom tiderna”. Italienska källor har rapporterat om ett bud på £38 miljoner (cirka 430 miljoner kronor) från City, men det har dementerats av högt uppsatta personer på Etihad Stadium (klubbens hemmaarena).

Juventus värderar sin försvarare mycket högt och för att sälja 29-åringen vill de ha mer än £50 miljoner (ungefär 565 miljoner kronor), vilket skulle göra Bonucci till den dyraste försvararen genom tiderna.

John Stones ett annat alternativ

Guardiola, som är fast besluten att förstärka mittförsvaret inför sin första säsong som City-manager, hoppas annars kunna knyta till sig den engelske landslagsmannen John Stones från ligakonkurrenterna Everton. Det skulle också bli en kostsam affär, men med tanke på åldern (endast 22 år) skulle Stones vara en långsiktig investering med många år kvar på toppnivå, till skillnad från den sju år äldre italienaren.

Leonardo Bonucci har spelat 62 A-landskamper för Italien sedan debuten 2010 och spelade varenda sekund i den nyss avslutade EM-turneringen, där Italien åkte ut på straffar mot Tyskland i kvartsfinalen. Mittbacken har dessutom vunnit fem raka Serie A-titlar med sitt Juventus. Det nuvarande kontraktet sträcker sig till juni 2020.

SE ÄVEN: Manchester City fortsätter jaga Bonucci

SE ÄVEN: Bonucci nära Manchester City

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply