Juventus nära att värva Mehdi Benatia

Övergången är snart klart

Juventus har under en längre period jagat Mehdi Benatia. Nu verkar det som att den italienska klubben kommit överens om en övergång tillsammans med Bayern München. Snart är Benatia en Juventus-spelare, uppger Transfermarketweb.

Juventus har vunnit Serie A fem säsonger i rad. Nu vill man vinna Champions League. För att det ska vara möjligt vill man plocka in flera nyförvärv. Bland annat har det talats om att Alexis Sánchez är på Juventus radar, men nu kommer rapporter om att Arsene Wenger vägrar att släppa chilenaren. Dessutom vill Juventus värva Graziano Pelle, som gjorde två mål i sommarens EM. Nu är man på jakt efter ett till nyförvärv.

Enligt Transfermarketweb vill Juventus plocka in Mehdi Benatia från Bayern München. Det sägs att de italienska mästarna har lagt ett bud på 18 miljoner euro på spelaren. Om tyskarna accepterar avtalet innebär det att försvararen lånas ut till Juventus i en säsong. Det är även inskrivet i avtalet att italienarna måste köpa spelaren permanent efter att lånet avslutas.

Benatia uppges vara positiv till en flytt. Han ska sagt till Bayern att han gärna återvänder till Italien, där han tidigare har spelat för Udinese och Roma. Försvararen ska redan vara överens med Juventus, och nu återstår det att se om den tyska klubben accepterar italienarnas bud.

Förutom att jaga efter nyförvärv kan Serie A-mästaren bli av med flera spelare. Det har hävdats att PSG kan värva Stephan Lichtsteiner och att Manchester City att fortsätter jaga Leonardo Bonucci.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply