Juventus FC

bet365

Vägen till åttondelsfinal – Juventus FC

Kommentar: Efter ett par haltande år så är Juventus tillbaka i Europas finrum. Med bra värvningar och ett fint material sen innan så bör laget tas på allvar. Detta är inget läroår utan Juventus tror på sin tyngd och kommer göra allt för att gå så långt som möjligt.

Det har börjat bra. Efter gruppseger före lag som Shakhtar Donetsk och Chelsea, så kan man säga att Juventus satt en del skräck i Europas topplag. ”Den gamla damens” försvarsspel är något som gör att de flesta lagen kommer få en hel del problem.       

Placering: 1
Resultat:

  • Shakhtar: 1-1(h), 0-1(b) 
  • Chelsea: 2-2(b), 3-0(h)
  • Nordsjälland: 1-1(b), 4-0(h) 

Betyg(Skala 1-10):

  • Målvakt: 8
  • Försvar: 9
  • Mittfält: 9
  • Anfall: 6
  • Tränare: 7
  • Totalt: 38 av 50

Snyggaste målet: Leonardo Bonucci mot Shakhtar Donetsk:

Trolig startelva med nuvarande material (3-5-2)

Gianluigi Buffon

Andrea Barzagli
Giorgio Chiellini
Leonardo Bonucci

Stephan Lichtsteiner
Arturo Vidal
Andrea Pirlo
Claudio Marchisio
Kwadwo Asamoah

Sebastian Giovinco
Mikro Vucinic

Utropstecknet och frågetecknet i dagens Juventus

Utropstecknet är det fantastiskt fungerande försvaret. Backlinjen har gjort sig hörd sen tidigare, men man får inte glömma mittfältet som jobbar stenhårt i defensiven. Just briljansen bakåt gör att laget kan skapa en trygghet. Det syns tydligt i spelet och självförtroendet skiner igenom i spelarna trots bolltapp. Detta var något som skapade en klassisk svit på 49 raka matcher utan förlust i ligan.  

 

Nu när man har nämnt försvaret så kommer vi till det stora frågetecknet, d.v.s. anfallarna. Juventus har fyra stabila anfallare, men mer än så är de inte. Vucinic är en väldigt trygg bollbehandlare som får spelet att fungera på rätt sätt, men han är ingen överdriven målskytt som avgör matcher. Samma sak gäller när vi kommer till Quagiarella och Giovinco. Detta är två spelare som besitter fina tekniska kvaliteter, men trots detta, så har de en del problem med målskyttet. Man kan klaga en del på Juventus anfallare då de inte producerar lika mycket mål som andra klubbars. Turin-laget har dock många målfarliga mittfältare som producerat och hjälpt till framåt. Detta räddar anfallarna en del och ger dem en större bekräftelse än vad de några gånger inte förtjänar.    

Nyckelspelaren:
Andrea Pirlo är Juventus klart viktigaste spelare. Mycket problem kan uppstå när Pirlo inte finns på plan. Juventus spel blir för enformigt och väldigt lättläst. Med Pirlo på plan så skapas det möjligheter. Han slår bollarna med en enorm precision och man ser tydligt att medspelarna har stort förtroende för den lille trollkarlen. Löpningarna kommer på löpande band när man sakta ser att bollen närmar sig spelgeniet vilket är en av de klara nycklarna till skapandet av målchanser.

Förväntningar och mål:
Man vet egentligen inte vilka förväntningar man ska sätta på laget. De har trots allt varit frånvarande från turneringen i några år. Därför var nog avancemang som gruppetta något som överraskade både fansen, ledningen och oss runt omkring. Man lyfter en del på ögonbrynen och kan sakta säga att Juventus blir att räkna med. Målet är att ta sig så långt som möjligt och så som det har sett ut så är allting möjligt.    

_____________________________________________________________________________________

Drömlottning: Celtic ses nog som drömlottningen. Skottarna överraskade en hel värld när de slog Barca. När man slutar tvåa före lag som Benfica och Spartak Moskva så borde man bygga in en del respekt hos andra lag. Men en lott mot Juventus tror jag blir en relativt enkel seger för italienarna. 

Mardrömslottning: En rätt enkel fråga att svara på. Laget men helst vill undvika är Real Madrid. Leonardo Bonucci gick dock i veckan och sa att han drömmer om att få möta Real. Idiottanke eller inte så poängterade han: ”Om man spelar i Champions League så spelar det ingen roll vilka du möter, man ska istället bevisa att man är bäst när det gäller”. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply