FC Barcelona – vägen till åttondelsfinal i Champions League 2012

FC Barcelonas väg till åttondelsfinalen i Champions League 2011/2012

FC Barcelona är som vanligt ett av världens farligaste lag. De tog sig säkert vidare från gruppen och tappade bara poäng i två matcher av sex. Gruppspelets enda förlust kom borta mot Celtic på Celtic Park, en arena som bara en klubb tidigare besegrat skottarna. Jo just det: Barcelona.

Lagets mest tongivande spelare är kvar samtidigt som Messi fortsätter att spruta in mål. Barcelona har redan spelat bra i gruppspelet men de lär höja sig inför slutspelet.

Placering: 1
Resultat:

Spartak Moskva 3-2(h), 3-1(b)
Celtic 2-1(h), 1-2(b)
Benfica 2-0(b), 0-0(h)

Betyg(skala 1-10)

Målvakt: 7

Försvar: 7

Mittfält: 10

Anfall: 10

Tränare: 8

Totalt: 42 av 50

Snyggaste målet: Dani Alves mot Spartak Moskva:

Trolig startelva med nuvarande material (4-3-3)

Valdes

Alves
Pique
Mascherano
Alba

Xavi
Busquets
Iniesta

Pedro
Messi
Sanchez

Utropstecknet och frågetecknet i dagens Barcelona

Jordi Alba. Det är svårt att nämna en spelare som gjort bra ifrån sig i ett lag som Barcelona. Men Jordi Alba har anpassat sig väl i klubben. Han gör det inte bara bra defensivt, utan försvararen gör även mål. Men även Alex Song, det andra nyförvärvet, bör nämnas. Han har gjort det bra. Och Messi, såklart.

Försvarsspelet, absolut. Barcelonas största svaghet. Brukar bli problem där när det gäller kvartsfinal och semifinal för katalanerna. Dock kör Vilanova på Petters filosofi: anfall är bästa försvar. Även anfallet utan Messi bör tilläggas. Brukar bli väldigt uddlöst.

Nyckelspelare: Utan Messi brukar Barcelona få problem. Den lille argentinaren är helt klart Barcelonas viktigaste pjäs. Men utan Xavi och Iniesta blir det också svårt. Trion: Xavi – Iniest – Messi är oerhört viktig för den katalanska klubben.

Förväntningar och mål: När det gäller Barcelona är så guld alltid det självklara alternativet. Även om Barcelona skulle åka ur Champions League i semifinal, så hade det varit ett misslyckande. De flesta går på det säkra kortet och säger Barcelona som slutgiltiga vinnare. Jag gör likadant. Barcelona är i princip ostoppbara den här säsongen.

_____________________________________________________________________________________

Drömlottning: Milan. Även om AC Milan är ett storlag med en vacker historia, så är det en klubb Barcelona i dagsläget skulle sopa banan av. Även Galatasaray och Porto hade fått problem.

Mardrömslottning: Shakhtar Donetsk eller Arsenal. Att påstå att Barcelona kan få en mardrömslottning är nästan att ljuga. Det är i alla fall motståndarlaget som får en dålig lottning. Dock vore Shaktar Donetsk och Arsenal de svåraste lagen att handskas för Barcelona.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply