Ilkay Gündogan har valt – vill till Manchester City

Ilkay Gündogan har valt - vill till Manchester City

Manchester City längst upp på Gündogans önskelista

Enligt tidningen Daily Mail ska Ilkay Gündogan ha bestämt sig för att han vill flytta till Premier League, men inte Liverpool, utan Manchester City med Pep Guardiola på tränarposten.

Att Ilkay Gündogan skulle vara på väg till Premier League är ingen nyhet. Borussia Dortmund-spelaren och hans representant har länge pratat om en eventuell flytt från Bundesliga och flera engelska toppklubbar har visat intresset för spelaren. I Serie A har det pratats om att Ilkay Gündogan nobbar Juventus och i England har det varit rapportering om İlkay Gündoğan till Liverpool och att Manchester City trappar upp i jakten på spelaren.

Nu ska spelaren ha bestämt sig för att skriva på för Citizens då Pep Guardiola kommer att vara tränare i klubben nästa säsong samtidigt som spelaren ska ha övervägt att välja den ekonomiska säkerhet som finns vid en övergång till City. Det är Daily Mail som kommer med uppgifterna om spelarens beslut och 25-åringen sägs komma att kosta runt 25-30 miljoner euro att köpa loss från Dortmund som för tillfället ligger på andra plats i Bundesliga-tabellen, fem poäng bakom Bayern München som förlorade mot Mainz tidigare i veckan. I helgen möts Dortmund och Bayern München i en match som kan avgöra toppstriden.

Ilkay Gündogan har kontrakt med sin nuvarande klubb till och med sommaren 2017.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply