Il Re di Roma

Italien genomgår ett skifte i fotbollens värld. Vi har storklubben Milan som går ner på knäna, Juventus som rest sig till att bli den stora jätten igen och där flera klubbar fått tänka om rent ekonomiskt för sin egna överlevnad. En tid då vi sagt adjö till legendarer som Filippo Inzaghi, Alessandro Del Piero, Alessandro Nesta och Gennaro Gattuso. Det är nya lirare som ska kliva fram ur skuggan, ta över fanan och hissa den mot skyarna. Exempel på dessa är Stephan El Shaarawy, Lorenzo Insigne och Alessandro Florenzi.

Vi ska dock tacka gudarna för legendarerna som fortfarande vandrar fritt på de italienska gräsmattorna. En tridente som den här hösten fortsatt visa sig vara i den absoluta toppen och som trots sin ålder, visar att man ännu har mer att ge. Jag tänker på den evigt unga Javier Zanetti, den evigt målfarlige Antonio Di Natale och den evigt älskvärde UNICEF-ambassadören Francesco Totti. Jag tänkte i dessa tider ta och hissa den sistnämnda Giallorossi-hjälten till himlavalvet, i hans jakt på den omöjliga noteringen.

För den här hösten har han med Zdenek Zemans anfallsglada filosofi hittat nyckeln till ny framgång. Under den här säsongen har han hittat målet med alla olika kroppsdelar och en glöd som väldigt få spelare har upplevt, är nu åter tillbaka i Il Gladiatores ögon. I skrivande stund står han på 221 ligamål och det är efter en mycket imponerande insats i matchen mot Fiorentina. Den smarte och älskvärde stjärnan bjöd på två mål varav det andra var ett kraftigt avslut från distans som burväktaren inte kunde stoppa. Lägg där till den makalösa spelförståelsen med framspelningen till Osvaldos mål, där kaptenen rullar bollen mellan fötterna på Viola-försvararen och till Osvaldo. 

Det var Totti-show för hela slanten och det är inte överraskande att det var just han som stod för det. Francesco Totti påbörjade sin proffskarriär i Roma år 1993, samma år som jag är född. Francesco Totti har spelat i Roma sedan dess och är nitton år senare den största legendaren i klubbens historia. Francesco Totti, tidigare kallad för prinsen av Rom – men som numera är kungen av Rom. Det är bara en tidsfråga tills det att den odödlige Rossoneri-anfallaren Gunnar Nordahls notering passeras av Il Re di Roma

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply