Real Madrid C.F

Vägen till slutspelet – Real Madrid C.F

Kommentar: Inför säsongen såg det ut som vanligt för dem spanska mästarna. Man mäktade med imponerande resultat i försäsongsmatcherna, bl.a en 5-1-vinst mot A.C Milan. Man värvade även Luka Modric och Essien som gav Mourinho ännu mer djup i truppen.

Trots detta så började ligaspelet riktigt trögt för Los Blancos. Vissa menar att klubbens guldhopp hade försvunnit redan efter fyra omgångar då klubben inlett sin sämsta ligastart någonsin och endast plockat fyra poäng. Med andra ord betydde detta att Mourinhos fokus nästintill uteslutet skulle ligga på Champions League i år.

Placering i gruppen: 2
Resultat:

Manchester City 3-2(h), 2-2(b)
Ajax 1-4(b), 4-1 (h)
Dortmund 2-1(b) 2-2(h)

Betyg (Skala 1-10):
• Målvakt: 7
• Försvar: 6
• Mittfält: 7
• Anfall: 8
• Tränare: 7
Totalt: 35 av 50

Snyggaste målet: Karim Benzema mot Ajax:

Trolig startelva med nuvarande material (4-2-3-1)

Casillas

Arbeloa
Pepe
Ramos
Marcelo

Alonso
Khedira

Ronaldo
Özil
di María

Benzema

Utropstecknet och frågetecknet i dagens Real Madrid

Detta må låta klyschigt, men det är så klart Cristiano Ronaldo. Med sex mål på lika många matcher så ligger portugisen på en delad första plats i skytteligan. Otroligt viktig spelare som är motorn i anfallsspelet. Blivit mycket mer osjälvisk på sistone och det har fått honom att växa i många Madridistas ögon. Jag vågar nästan säga att när Ronaldo har en dålig dag så har Real Madrid en dålig dag.

 

Den eviga från är kvar. Kan Real Madrid slå stora lag ute i Europa? Javisst, man tog sig till semifinal i den förra upplagan men vilka lag hade man på vägen dit? CSKA Moskva och APOEL. När man väl fick möta ett världslag föll man på straffar och åkte ut. I år slog man Manchester City, som förvisso inte är något stort lag ute i Europa medan man förlorade mot Dortmund som tog första platsen i grupp D.

Nyckelspelaren
Cristiano Ronaldo. Madeira-sonens roll i laget kan inte underskattas. Han är mannen som ska kliva fram och rädda laget när dem är i nöd. Bästa exemplet från årets upplaga måste vara hans mål mot Manchester City då han fulländade en fantastisk vändning och avgjorde matchen på övertid.

Förväntningar och mål
Real Madrid är den klubb som vunnit flest Champions League-titlar genom tiderna. Den senaste gången man vann turneringen var år 2002 då Zinedine Zidane avgjorde finalen med en magisk volley mot Bayer Leverkusen. Den bortskämda publiken på Estadio Santiago Bernabéu har nu fått vänta i över tio år (!) på att laget ska göra om bedriften. Nu när man haft Mourinho vid rodret i två säsonger så tycker fansen att det är dags. Med andra ord är både förväntningarna och målet att man minst ska nå en final, och allra helst vinna den för att det ska räknas som en lyckad Champions League-sejour.
__________________________________________________________________________

Drömlottning: Schalke 04. Tyskarnas ligasäsong har inte gått som planerat och man ligger på en fjuttig femteplats i Bundesliga. Ett år som detta då det betyder väldigt lite om man kommer etta eller tvåa så skulle nog detta bli en drömlottning för Real Madrid. Dem blåvita har dock visat kämparglöd och talang mot etablerade Champions League-lag som Arsenal, men enligt mig så är de resterande lagen ändå snäppet vassare.

Mardrömslottning: Manchester United. The Red Devils toppar världens bästa liga med sex poängs skillnad ner till närmsta konkurrent. Laget är revanschsuget efter förra årets fiasko då man redan i gruppspelet fick säga adjö till Europas finrum. Anfallsparet Rooney-RVP är riktigt giftigt och kan säkerligen ställa till med problem i Real Madrids backlinje som inte är i sina bästa dagar.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply