bet365

Guardiola: ”Det är upp till klubben att bestämma hans öde”

Mario Götze kan vara på väg bort från Bayern München

Under de senaste veckorna har Juventus spelmotor, Arturo Vidal, mer och mer kopplats ihop med en flytt till Bayern München. För ett par dagar sedan uppgav italienska medier att Serie A-giganterna kan tänka sig en affär, ifall man får Mario Götze i utbyte. Nu har Pep Guardiola uttalat sig om adeptens framtid.

Mario Götze har trots sin ringa ålder redan hunnit med att uppnå stora saker i sin fotbollskarriär som många bara kan drömma om. 23-åringen har vunnit u17-EM med Tysklands ungdomslandslag och utöver det har han flera tunga inhemska titlar i Tyskland, däribland fyra ligatitlar och två cuptitlar. Men den största bedriften i Götzes karriär måste ha varit när han avgjorde VM-finalen mot Argentina förra sommaren med sitt mål som innebar 1-0 och ett VM-guld.

Den offensive mittfältarens karriär tog fart när han flyttades upp till Dortmunds A-lag 2010 och fem senare är han nu en viktig pjäs i Bayern Münchens offensiv. Tysken kan dock vara på gång att få en ny utmaning i karriären då Juventus ihärdigt har kopplats ihop med Götze, men Bayerns tränaren Pep Guardiola vill gärna behålla honom.

”Det är upp till klubben”

Under en presskonferens inför den kommande träningsmatchen mot Inter talade Pep Guardiola ut om situationen angående Götzes framtid.
– Han är en toppspelare. Mario är en spelare i mitt lag och han är redo för säsongen som snart ska inledas. Det har inte funnits någon kontakt med något annat lag och mer än så har jag inte att säga.

Men under eftermiddagen ändrade sig Guardiola något i sin ståndpunkt.
– För mig så stannar han här, sa spanjoren till Calciomercato.

– Men jag vet att det inte är enbart upp till tränaren att ta sådana här beslut utan det är också upp till klubben att bestämma hans öde.

”Juventus är en väldigt stor klubb”

Under gårdagen uttalade sig Mario Götze själv för första gången om en potentiell flytt till Turin.
– Dom lyckades vinna titlar förra säsongen och det är en väldigt stor klubb. Just nu så vill jag inte kommentera ryktena då för det finns ingenting att säga… just nu, sa Götze till Goal.

– Jag tror att det hade varit en stor erfarenhet för mig att spela utomlands. Ett nytt språk, en ny kultur. Jag kanske gillar det.

Mario Götze, som har 45 A-landskamper på meritlistan, har spelat 86 matcher för Bayern sedan ankomsten 2013.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply