”Frispark? Absolut. Rött? Aldrig!”

Det spelades ett blytungt möte på Stadio Artemio Franchi den här söndagen och förutsättningarna var klara innan avspark. Fiorentina behövde tre poäng för att inte tappa det sista hoppet om Champions League-spel till nästa säsong. Milan jagade tre poäng och fortsatt kontakt med Napoli inför nästa helgs drama på San Siro. Med dessa forutsättningar på förhand, var det ett högdramatiskt möte som skulle utspela sig på den fullsatta stadion.

För vi kan börja med att nämna Riccardo Montolivo. Den skicklige mittfältaren som i somras lämnade Fiorentina för spel med Milan och som för första gången var tillbaka i Florens för att möta sin gamla klubb. En övergång som inte var helt snygg. Det blev som inte bättre av att kaptenen snodde åt sig bollen från den nya mittfältskuggen i Viola, Pizarro och skickade in 0-1 efter blott kvarten. Efter det målet blev det andra ting som tog åt sig fokus:

*****

Efter det var det tyvärr alla domslut som fick stor uppmärksamhet i matchen. Domare brukar försöka påverka matchen så lite som möjligt – Paolo Tagliavento lyckades i princip med att göra raka motsatsen till det. Här är en handfull med hans avgörande domslut:

Utvisningen på Nenad Tomovic. Stephan El Shaarawy var möjligtvis på väl att rycka sig loss i en omställning och fick en armbåge upp mot ansiktet. Att blåsa frispark där? Absolut. Att dela ut en varning där? Tveksamt. Att visa upp det röda kortet? Aldrig.

Det vägde dock över i den andra halvleken där Fiorentina fick två staraffsparkar, samtidigt som Milan fick se sina straffmöjligheter bli bortviftade. På ett konstigt sätt kanske man kan säga att det jämnade ut sig i längden, men det är aldrig kul när domslut hamnar i fokus i en match med så stor potential. 

Man brukar tala om gynnade lag  – den här matchen hade två missgynnade.

*****

Jag är inte ett fan av Boateng nya frisyr. Så, nu har vi det sagt.

*****

Hoppas för Fiorentinas del att Jovetic inte blir borta länge, efter det att hans comeback slutade med ett byte redan innan halvtidsvilan.

*****

Jag är imponerad av Juventus. Det är jag nog inte ensam om, men en ny saftig uppgift väntar på onsdag. Kan man vända och slå ut redan korade mästaren Bayern München ur Champions League. Man måste spela byxorna av Lahm och grabbarna för att ha en chans. En utmärkt uppgift för Vucinic?

*****

Balotelli drog på sig en blytung varning i den andra halvleken, vilket gör att Milan nu får klara sig utan stjärnan i nästa omgång. Där väntar Napoli. Ansvaret väntas där med ligga på Giampaolo Pazzini, igen. 

*****

Di Natale har vaknat till och drog in två kassar. Ett mycket vackert och ett lite mer komiskt. Kanske börjar skytteligatiteln hägra för den italienska måltjuven igen? Det återstår att se, men jag bjuder här nedan på det finare målet: 

*****

Vaknar Palermo nu? Efter en fin 1-3-seger borta mot Sampdoria(där vi för övrigt på läktaren hade en skribent på semester) har man kanske gett sig själv en sista chans till överlevnad. Kvalitén ska helt klart finnas där, och med Miccoli i laget förväntar jag mig åtminstone något. 

Lionel Messi? Nej, Ilicic! Utsökt mål från Palermo-anfallaren. 

*****

Avslutningsvis ska jag återvända redan imorgon med ett nytt inlägg. Varför? Det är Romderby! Ciao!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply