Efter tuffa veckor i Inter – nu kan Roberto Mancini sparkas

Kan få sparken – men stöttas av ex-presidenten

Bara två vinster på de fem senaste ligamatcherna för Roberto Mancinis Inter. Nu kan formsvackan komma att kosta italienaren jobbet.

Det som började som en dröm har förvandlats till en mardröm för Roberto Mancini. Inter ledde länge Serie A-tabellen men har efter en tuff inledning på 2016 praktiskt taget tappat hoppet om Scudetton den här säsongen.

Förstaplatsen har nu bytts ut mot en femteplacering och Milano-klubben är tretton poäng bakom Juventus, som hade en tuff start på säsongen då de länge låg i bottenskiktet. För Interns del handlar det nu om att göra det bästa av säsongen och att nå tredjeplatsen, vilket skulle innebära kval till Champions League.

Fem matcher på sig

Men enligt italiensk media börjar det bli ont om tid för den välmeriterade italienaren. Football-Italia rapporterar att ägarna är villiga att invänta en förbättring under de fem senaste matcherna – annars kan det vara tack och adjö för Mancini. Det som påverkats tränarens förtroende mest är de två förlusterna mot toppkonkurrenterna Fiorentina och Juventus under de tre senaste omgångarna. Dessutom blev det bara 3-3 borta mot Hellas Verona och en knapp 1-0-seger hemma mot Chievo i början av februari.

Stöttas av ex-presidenten

Trots att Roberto Mancini tappat förtroende hos både klubbledningen och en del supportrar stöttar fortfarande Inters ex-president Moratti honom.

– Förlusten mot Juventus må svida för hela klubben, men man måste förstå vilket starkt lag de har. Vändningen mot Bayern München (0-2 till 2-2) i åttondelsfinalen bevisar det, säger Moratti.

Moratti påpekar även att Mancini har en stark vilja, något som kan få säsongen att sluta i dur.

– Under min tid i Inter visade Mancini ständigt prov på en enorm vilja att vinna. Jag är övertygad om att han kan vända den negativa trenden i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply