Buffon: ”Morata kan bli bäst i världen”

Målvakten hyllar lagkamraten inför Sevilla-matchen

Inför morgondagens match mot Sevilla hyllar nu målvakten Gianluigi Buffon potentialen hos lagkamraten Alvaro Morata. Han säger sig också vara medveten om den spanska storklubbens styrka.

Imorgon väntar omgång nummer två i Champions Leagues gruppspelsfas för förra säsongens finalist Juventus. I hemlandet ligger klubben risigt till efter en svag inledning på säsongen. I helgen blev det en ny förlust för Massimiliano Allegris mannar när Napoli besegrade Bianconeri med 2-1 och laget befinner sig efter sex omgångar på en blygsam 15:e plats med blott fem poäng inspelade.

I Champions League har det gått bättre. Den första matchen i gruppspelet slutade med en mycket viktig bortavinst mot Manchester City med 1-2 och på onsdag väntar nästa match för Turin-klubben. Inför mötet med Sevilla hyllas nu spelaren Alvaro Morata för sin potential, av den italienske landslagsmålvakten och lagkamraten Gianluigi Buffon.

”En komplett anfallare”

Enligt målvakten själv besitter spelaren till och med den potential som krävs för att bli bäst i världen.
— Alvaro Morata är potentiellt sett en spelare som kan bli en av de två eller tre främsta i världen inom ett par år. Han har en fysisk närvaro, gör sina uppoffringar och han är ödmjuk. Han är en komplett anfallare – skillnaden mellan en bra spelare och en riktigt bra spelare är mentaliteten, säger Buffon till spanska tabloiden Marca.
— Enligt mig beror allt på honom och det i hans huvud.

”Sevilla spelar intelligent”

Inför den viktiga matchen mot de regerande mästarna i Europa League säger han sig också vara medveten om spanjorernas styrka.
— Sevilla är ett väldigt starkt lag, de spelare intelligent och vi är övertygade om deras kvaliteter. Det stämmer att de förlorat flera spelare, men i somras anlände flera bra spelare som (Fernando)Llorente och (Ciro)Immobile och det är en truppbestående av toppspelare, så vi måste ha stor respekt för dem.
— Juventus har förändrats en hel del också, vi är på väg att hitta den rätta balansen igen. Vissa spelare är svåra att ersätta, men vi ska vara tillbaka och inom två till tre månader måste vi få resultat och klättra tillbaka uppåt i tabellen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply