bet365

Arsenal lägger bud på Aleksandr Kokorin i januari

Aleksandr Kokorin jagas av Arsenal

Dinamo Moskva kan tappa Aleksandr Kokorin i januari, då Arsenal uppges vara intresserade, precis som i somras. Istället för att försöka låna honom ska man nu vilja köpa honom.

I somras kopplades Arsenal ihop med många olika famösa namn, och en position som många av dessa hade gemensamt var anfallare. Det ryktades om att Arsène Wenger ville peta både Olivier Giroud och Theo Walcott i förmån för en högklassig striker i form av Karim Benzema och Edinson Cavani, men någon av dessa blev det inte. Faktum var att det inte blev någon alls, vilket har genererat stor kritik mot den franke managern, kritik som han tycker är obefogad. Efter att transferfönstret har stängt har han och hans Gunners kopplats ihop med namn som Mauro Icardi Inter och Simone Zaza Juventus.

Arsenal kan värva Aleksandr Kokorin

En anfallare som kopplades ihop med Arsenal under transferfönstrets sista dagar var Dinamo Moskvas anfallare Aleksandr Kokorin. Den ryske landslagsanfallaren, som sänkte Sverige i mötet i Moskva under EM-kvalet, har ett utgående kontrakt och hade tillåtelse att lämna i somras. Arsenal ville dock låna honom då, vilket Dinamo inte gick med på.

— Kokorin har en chans att lämna Dinamo framöver, och inte bara för Arsenal, sa spelarens agent enligt The Mirror för några veckor sedan.

— Även om klubben nekade hans flytt till Arsenal i somras kan han hamna i en ny klubb i vinter, fortsatte han.

Lägger bud i januari

Enligt The Sun ska Arsenal vara redo att lägga ett bud på anfallaren i januari. Det budet ska vara värt omkring 7 miljoner pund, ett reapris då med tanke på att 24-åringens kontrakt som tidigare nämnt går ut efter säsongen.

Kokorin kan spela både som striker och som offensiv mittfältare, både centralt och på kanten. Det är det som lockar Wenger, att ha en spelare med så många positioner i sin repertoar i truppen.

Ryssen har spelat 7 ligamatcher och gjort 3 mål denna säsong.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply