bet365

Agenten: ”Så dyr blir Draxler”

Julian Draxlers agent har avslöjat prislappen på tysken

Julian Draxler är nära en övergång från Schalke 04 till Juventus. Nu har tyskens agent berättat att 21-åringen kan säljas för cirka 230 miljoner kronor.

Han är en av världens största talanger och har spelat i Schalke 04 ända sedan 2001, samma år som han fyllde åtta. Men nu verkar det som att Julian Draxler, 21, är på väg bort från klubben som han representerat hela 222 gånger (om man räknar med matcher från U17 och U19). Juventus har nämligen fått tillåtelse att inleda samtal med Draxlers agent, Roger Wittmann, om en eventuell övergång.

Utköpsklausulen gäller inte längre

– Det är sant, vi pratar med Juventus, berättar Wittmann för Tuttosport. Jag tror att en överenskommelse kan nås för cirka 230 miljoner kronor. Hans utköpsklausul [som enligt rapporterna ligger på omkring 420 miljoner kronor] är inte längre tillämplig efter 30 juni och det gäller även för de två nästföljande säsongerna.

Klubbarna möts halvvägs?

Intressant nog är den summan precis mittemellan klubbarnas olika värderingar av Draxler. Juventus erbjuder ungefär 190 miljoner kronor medan Schalke vill ha runt 280 miljoner kronor för att sälja den tyske landslagsyttern med 14 A-landskamper på meritlistan. Något annat som kan stå i vägen för en övergång är det faktum att Schalke bara accepterar en permanent transfer medan Juventus hellre vill använda sig av ett lån med köpoption.

Draxler var långtidsskadad under förra säsongen (oktober-mars) och missade 22 matcher på grund av sin skadefrånvaro. Han startade därför bara åtta Bundesliga-matcher på hela säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365