Manchester City och Juventus intresserade av Arsenals Alexis Sanchez

Storklubbarna ute efter chilenaren

Alexis Sanchez är het på marknaden just nu och enligt The Daily Mirror är både Manchester City och Juventus intresserade av att signera anfallaren.

Det har sedan tidigare varit känt att flera storklubbar varit ute efter den chilenske anfallaren, med Manchester City och Juventus inräknade. Anledningen till att toppklubbarna hört av sig om Arsenal-stjärnan ska bero på att hans kontraktsförhandlingar med London-laget strandat, vilket skapat rykten att en flytt skulle vara aktuell.

PL-konkurrenten City har ryktats vara mest benägna av att värva honom, men även Juventus har fått upp intresset för den målfarlige anfallaren. Och nu uppger engelsk media att de två klubbarna planerar bud på stjärnan redan i januari.

Värd en halv miljard

Alexis Sanchez har än så länge haft en bra säsong med Arsenal. Det började förvisso trögt då London-klubben direkt tappade dyrbara poäng. Men efter att toppkonkurrenterna tappat i toppen, och Arsenal gått som tåget, placerar sig Arsene Wengers mannar nu bara två poäng efter Liverpool i serieledning.

Det har även gått bra för forwarden i landslaget. Chile vann sin senaste kvalmatch till VM hemma mot Uruguay med 3-1, och då stod anfallaren för två baljor. Säsongsprestationerna har självklart gjort att fler klubbar blivit intresserade av en värvning.

Men det kommer i så fall att sluta i en dyr affär. Arsenal har just nu en utköpsklausul på 550 miljoner kronor, och hinner klubben förnya spelarens kontrakt lär den summan bli ännu högre.

 

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply