Anders Svensson väntas få ny roll i Elfsborg

Magnus Haglund öppnar för tränarroll för Anders Svensson i Elfsborg

Sedan Anders Svensson la skorna på hyllan efter förra säsongen har han kombinerat sin roll som konsult på marknadssidan för Elfsborg med att vara tv-expert för Discovery Network. Nu kan Sveriges meste landslagsman få ny tränarroll i Boråsklubben. 

– Jag är rätt övertygad om att vi hittar en fotbollsmässig roll för Anders Svensson i IF Elfsborg, säger tränaren Magnus Haglund till Fotbollskanalen. 

Anders Svensson är omåttligt populär i IF Elfsborg och att den förre lagkaptenen någon skulle få någon typ av tränarroll i klubben har mer setts som en fråga om när än om. Under en föreläsning på ett gymnasium i Borås väljer han dock att skicka i väg en passning till lagets tränare Magnus Haglund.

– Min uppfattning är att det läggs för lite tid på de unga spelarna, där skulle jag kunna spela en roll. Vi får se om chefstränaren släpper in mig, jag är högst tveksam, sa Svensson enligt Borås Tidning.

När Fotbollskanalen når Magnus Haglund ställer sig tränaren positiv till en tränarroll för Svensson. Tränaren berättar dock att den förre landslagsstjärnan inte är intresserad av en heltidstjänst.

– Då gör vi så att vi först tittar på A-truppen och på ungdomssidan och sätter alla heltidstjänster först, sedan är det fullt rimligt och möjligt att Anders kommer in i viss mån på något ställe där vi tillsammans med Anders känner att han kan göra mest nytta. Det ser vi som en fin och möjlig resurs att använda oss framöver, säger Magnus Haglund till Fotbollskanalen och fortsätter.

– Jag är rätt övertygad om att vi hittar en fotbollsmässig roll för Anders Svensson i IF Elfsborg.

Precis som Anders Svensson tror Haglund att en roll på ungdomssidan skulle passa honom utmärkt.

– Ja, han har enorm erfarenhet och mycket kunskap. Det tror jag blir jättebra.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply