Officiellt: Chelsea lånar Alexandre Pato

Officiellt: Chelsea lånar Alexandre Pato

Alexandre Pato klar för Premier League-klubben

Det har länge beskrivits som en klar affär men någon bekräftelse kom inte förrän igår kväll. Nu har Chelsea däremot presenterat Alexandre Pato, som ansluter på lån.

När Alexandre Pato lämnade brasilianska Internacional för spel i Milan år 2007 var han en av världens mest eftertraktade anfallare. Och det blev en lyckad flytt för honom till Serie A, under sex säsonger i klubben stod han för 150 framträdanden varav 63 mål. Patos sista säsong blev dock inte vad han hade hoppats på och han lämnade San Siro för att återvända till hemlandet och Corinthias.

Kom inte överens med Chelsea

Anfallarens nya arbetsgivare valde att låna ut honom till Sao Paulo, där han spenderat den senaste tiden. Men under säsongens gång fick Corinthias samtal av Chelsea gällande 26-åringen, som var högst angelägna av att locka till sig honom. Brasilianarna hade ingenting emot en försäljning, men prissumman kom de aldrig överens om.

”Är en dröm”

Nu står det istället klart att London-klubben får in Pato på lån resten av säsongen, skriver man på sin officiella hemsida. Enligt uppgifter ska det också finnas med en köpoption i avtalet ifall lånesejouren skulle bli lyckad.

– Jag är så glad att skriva på för Chelsea. Det är en dröm för mig. Jag ser fram emot att träffa och lära känna mina lagkamrater och kan inte vänta på att få spela, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Jag vill tacka Chelsea för deras stöd och hoppas att jag kan betala tillbaka till klubben och fansen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply