Officiellt: Inter Milan värvar Eder

Officiellt: Inter Milan värvar Eder

Eder stannar kvar i Italien

Inter Milan har tillkännagett att de har värvat Sampdorias anfallare Eder på ett kontrakt som sträcker sig till 2020 efter att länge varit av intresse för Inters del.

Inter Milan har, efter många rykten, tillslut gjort slag i saken och värvat 29 årige anfallaren Eder från Sampdoria bekräftar ESPN FC. Den brasilianskfödde Eder, som även var länkad med Leicester City, har nu skrivit på ett kontrakt med Inter till 2020 efter att han gjort sin läkarundersökning på fredagen. Anfallaren, som först kom till Italien och till Empoli 2005 har även spelat i Frosinone, Brescia och Cesena innan han flyttade till Sampdoria 2012. Han gjorde 49 mål för Blucerchiati, inklusive 12 stycken i Serie A denna säsongen, vilket gör honom till ligans näst mest kreativa målgörare tillsammans med Juventus Paulo Dybala och bakom Napolis Gonzalo Higuain.

– Jag är överlycklig över att vara här. Jag har jobbat hårt i flera år för att få spela för en stor klubb som Inter, säger han till Inters officiella webbsida.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Eder till laget. Han är en spelare av hög kvalité med internationell erfarenhet. Han kommer att ge en ny dimension till vårat spel och representerar ett annat alternativ för Roberto Mancini, säger Inters VD Michael Bolingbroke.

Mancini har inte gjort någon hemlighet av hans önskan att värva den här vintern, men hans händer var bakbundna tills en summa var överenskommen med Shanghai Shenhua för försäljningen av Fredy Guarin till den kinesiska klubben tidigare i veckan. Det mesta från de 13 miljoner euro från försäljningen av colombianen sägs ha investerats i att värva Eder.

Den 29 årige anfallaren har etablerat sig själv som en rörlig målgörare, med 12 mål i 19 matcher och har visat sin förmåga att spela som en ensam striker såväl som understödjande eller på kanten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply