Italien vidare trots Japans dominans

Efter att Brasilien besegrat Mexiko med 2-0 tidigare under onsdagen, var det ett ypperligt tillfälle för Italien att säkra sin biljett till semifinalsspelet i Confederations Cup. Men man blev uppbjudna till dans av Japan, som verkligen satte det italienska landslaget på prov.

Ett blekt italienskt försvar fick se sig överlistade i den första halvleken, efter att De Sciglios svaga passning satt Gianluigi Buffon i ett knepigt läge. Målvakten såg visserligen ut attkomma först ut på bollen, men domaren pekade på straffpunkten ochv isade fram det gula kortet för målvakten. Honda klev fram till straffpunkten och gjorde inte bort sig, när han sköt in bollen förbi en till synes stel Buffon på linjen.

Och när Kagawa minuter senare drygade ut ledningen till 2-0, efter att det italienska försvaret på nytt agerat passivt, såg det ut att bli en mörk afton för EM-finalisterna. Men Italien reste sig och, efter att Giovinco bytts in mot Aquilani, kunde Andrea Pirlo hitta pannan på Daniele De Rossi i slutet av den första halvleken, med en utsökt hörna, och få kontakt igen.

Innan halvtidsvilan var Giaccherini framme och drog ett avslut i stolpen, men det skulle itne ta lång tid innan Italien hittat en kvittering i den andra halvleken. Och det var när Yoshida såg sig överlistad längs linjen i eget straffområde av Giaccherini, som Juventusspelaren slog in bollen mot mål, där Uchida oturligt styrde in bollen i egen kasse.

Och minuter senare var det italiens tur att få sig en straff, efter att domaren hittat en ny tveksam straffsituation. Mario Balotelli klev fram och skickade säkert in straffen och Italien hae vänt. Men det var ett hett japanskt landslag som stod på benen den här dagen, och man kom tillbaka i matchen.

En frispark ute till höger från Endo slogs in mot den främre stolpen, där Okazaki forcerade fram och nickskarvade in bollen i nätmaskorna bakom en chanslös Buffon. Och efter målet gick Japan för ett segermål, där man med nio minuter kvar av matchen var så nära att göra mål som det bara går att komma. Okazaki avfyrade ett avslut som tog klockrent i stolpen, där returen flög ut till Kagawa som nickade bollen i ribban och över.

Helt orimligt sett till matchbilden gjorde sen Italien ett avgörande 4-3-mål, i en sanslös målthriller. En snabb omställning slutade med att inbytte Marchisio hittade fram till lagkamraten Giovinco som mitt framför det tomma måelt bara behöver sätta foten till och se bollen flyga in i nätmaskorna. Japan fick sen visserligen in en kvittering, men målet dömdes korrekt bort för offside och Italien vann med 4-3.

Reslutatet innebär att Italien tagit sig vidare till semifinalsspelet i Confederations Cup, där man tillsammans med Brasilien nu gör upp om förstaplatsen.