Brasilien slog Mexiko – klara för slutspel

Förutsättningarna var klara när domaren, Howard Webb, blåste igång matchen mellan hemmanationen Brasilien samt de nordamerikanska grannarna Mexiko. Vid vinst för brassarna så skulle dem vara klara för vidare avancemang till slutspel. Skulle Mexiko däremot tappa poäng, samtidigt som Italien skulle besegra Japan, då skulle man gå miste om en slutspelsplats. Därmed var det en match som betydde mycket.

Matchen satte igång och hade bara spelats i ynka nio minuter innan turneringens stora profil, Neymar, även i denna match fått en drömträff utanför straffområdet – med andra ord stod det nu alltså 1-0 till Brasilien.

Mexico försökte under resten av matchen att försöka få in något mål, men man kan säga att ingen av lagen riktigt lyckades med vad de ville. Fram till mål gick det oftast bra, men de sista avgörande tillfällena misslyckades allt som oftast.

Med endast minuter kvar utav matchen så började Mexiko allt mer jaga en kvittering, vilket öppnade för Neymar när Brasilien ställde om. För trots två försvare emot honom i en en meters radie, så gick han förbi båda och assisterade Jó som stänkte in 2-0-målet. Matchen var därmed över och Brasilien var vidare medan Mexiko nu alltså får bita i det sura äpplet – trots en helt okej insats.