Island ett steg närmare det omöjliga

Island är utan tvekan den mest överranskande uppstickaren under kvalet för VM i Brasilien. Under ledning av Lars Lagerbäck har man tagit 16 poäng på nio matcher och är endast en match från play-off i VM. Man kan till och med förlora borta mot Norge förutsatt att Slovenien förlorar borta mot Schweiz.

Island ställde upp med spelare som Ragnar Sigurdsson, Johann Gudmundsson, Kolbeinn Sigthorsson, Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson och legenden Eidur Gudjohnsen.

Island förde spelet och hade två nickar som susade över ribban i den första halvleken.

Det dröjde till den 60:e minuten tills Ajax-anfallaren Kolbeinn Sigthorsson spräckte nollan efter bollen trillat ner framför hans fötter på en retur. Innan det hade Birkir Bjarnasson haft ett flertal farliga lägen.

Tottenhams stjärnskott Gylfi Sigurdsosn kunde avgöra i den 76:e minuten genom en nick från nära håll.

Matchen slutar 2-0 till Lagerbäcks Island och de är påväg att bli det minsta land som vart med i VM någonsin, om de lyckas ta sig vidare från play-off.