Island är klara för play-off

Lars Lagerbäcks Island har utan tvekan varit den största överraskningen i hela VM-kvalet. Man har bland annat vunnit över Norge på hemmaplan och gjort en bragdartad upphämtning borta mot Schweiz (4-4). Idag kvittade Islands resultat borta mot Norge sålänge Schweiz slog Slovenien på hemmaplan.

Norge, som redan var utslaget, inledde starkast men fick ändå en kalldusch i den 12:e minuten då talangen från Ajax, Kolbeinn Sigthorsson, omarkerad kunde skopa in 1-0 för Island.

Vid detta resultat var Island garanterat vidare. Norge tände till och tog över matchen igen. FC Köpenhamns Daniel Braaten straffade Lagerbäcks mannar i den 30:e minuten och nu var det inte längre självklart att Island skulle klara en plats i play-off.

Matchen slutade dock 1-1 efter ett starkt sammansvetsat Isländskt försvar under ledning av Ragnar Sigurdsson och Lars Lagerbäck. De 2000 isländska supportrarna på läktaren jublade innan matchen var slut eftersom Schweiz fått hål på Slovenien och skrällen var ett faktum. Island är i play-off till VM i Brasilien.