Irland hade inga problem med att besegra Färöarna

Irland vaknade till rejält i VM-kvalet på tisdagskvällen efter 1-6-förlusten mot Tyskland i fredags. Giovanni Trapattoni och hans mannar reste norrut och hade inga problem med att slå Färöarna, som dock stod upp bra i en halvlek.

Efter en mållös första halvlek var det ett helt annat Irland som gick ut på planen i den andra. Mark Wilson och Jonathan Walters ledde laget till en 2-0-ledning redan 8 minuter in i halvleken, och efter att Anbjörn Hansen reducerat i den 68:e minuten och givit Färöarna ett litet hopp, kunde Darren O’Dea fastställa slutresultatet 1-4 i slutminuterna. Då hade Färöarna dessutom hunnit med att göra självmål.

Irland går i och med segern upp på tredje plats i Sveriges VM-kvalgrupp – grupp C. Tyskland leder gruppen på tio poäng, Sverige har sju poäng och Irland ligger alltså trea med sex poäng efter tre spelade matcher.