Iran-Nigeria blev VM:s första mållösa match

VM 2014 har i inledningen varit ett av de mest målrika världsmästerskapen någonsin och det hade blivit mål i varenda match. Det satte dock Iran och Nigeria stopp för genom att spela 0-0 i Curitiba.

De afrikanska mästarna började dock matchen på bästa möjliga sätt. De satte i högsta växeln och många trodde nog att de skulle få in ett tidigt mål. Nigeria gjorde också ett mål på hörna efter sju minuter, men domaren dömde bort det eftersom John Obi Mikel hade tryckt till Irans målvakt lite för hårt. Afrikanerna låg på rejält men efter ungefär 20 minuter blev Oboabona skadad, tvingades gå av och då stannade tempot upp lite.

Båda lagen fick dock varsitt jätteläge i den första halvleken. Nigerias chans var en lurig frispark från Ahmed Musa, som dock Haghighi gjorde en fin räddning på. Irans chans kom på en hörna där Reza nådde högst men Enyeama gjorde en monsterräddning. När lagen gick till pausvila stod det 0-0.

I den andra halvleken var det inte mycket att skriva upp. Det hände nästan ingenting. Båda lagen fick något halvläge, men inga riktigt farliga målchanser. De flesta chanserna kom från fasta situationer, men alla avvärjdes dock av antingen målvakter eller försvarare. Detta gjorde att matchen slutade 0-0 och blev därmed världsmästerskapets första mållösa match.