Inhopparen fixade segern på tilläggstid

Idag var det den brasilianska huvudstaden Brasílias tur att agera VM-ort, då Schweiz och Ecuador skulle spela igång Grupp E.

I mitten av den första halvleken kom det första målet. Ecuadorianen Enner Valencia kunde helt omarkerad nicka in ledningsmålet bakom en chanslös Diego Benaglio i Schweiz mål.

Båda lagen hade under den resterande delen av halvleken ett par halvchanser, men 1-0 stod sig till paus.

I upptakten av den andra halvleken kom schweizarnas kvittering. Admir Mehmedi, som endast varit på planen i två minuter, satte 1-1 via huvudet.

Samme Mehmedi var sedan inblandad i en rad schweiziska lägen, och 2-1 skulle tillslut komma.

I matchminut 93 stormade Schweiz in på ecuadorianernas planhalva och det hela avslutades med att Haris Seferović tryckte in det avgörande målet.

När den uzbesiske domaren Ravshan Irmatov satte pipan i munnen var glädjen total i det schweiziska lägret, av förståeliga skäl.