Ingen vinnare i CL-fighten på Emirates

Som vanligt de senaste åren fightas Arsenal om en av platserna som leder till Champions League spel nästa säsong. I år har man även med sig Everton i den fighten och ikväll spelades den uppskjutna matchen mellan lagen. Matchen blev ingen vidare tillställning, mållös och få chanser trots ett par heta lägen.

Första halvlek var en oerhört tråkig historia. Den hetaste chansen hade Steven Pienaar när han kom fri på ett inspel från Jagielka, men på den studsande bollen sköt han ovanför hela målet. Arsenals första chans kom inte förens efter en halvtimme då Gibbs hade ett hyfsat skott över målet. Med fem minuter kvar fick Giroud ett fint läge på Ramseys inlägg, men på något sätt kunde Giroud bränna hela målet.

I den andra halvleken hettade det till. Man smällde på mer i duellerna men det var fortfarande mycket chanssnålt. Den absolut farligaste chansen kom med en knapp kvart kvar då Chamberlain kom fri om högra sidan av målet. Med sig hade han Giroud som han även försökte nå, men en kopiöst löpande Coleman kunde, tillsammans med Distin, avvärja ett annars givet mål.

Everton lyckades inte skapa några farliga lägen då den isolerade Anichebe fick slita helt själv då assistansen från Pienaar, Fellaini och co var mycket svag. All fokus låg på försvarsspelet.

Varsin poäng delade därför lagen på i en intensiv CL-fight. Resultatet var värst för Everton som nu halkar efter de övriga tre lagen i kampen om de två platserna.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply