Ingen segrare på Anfield Road

Efter en stängd och jämn första halvlek som såg ut att sluta mållös på Anfield, så lyckades Yohan Cabaye till sist sätta kvällens första kasse. Men denna satt djupt in och det fick dröja enda fram till den 43:e matchminuten, innan Yohan Cabaye med ett imponerande volleyskott kunde öppna målskyttet för kvällen. Detta skott snudd på bokstavligen ”hängde sig”, i det borte krysset.

När den andra halvleken sedan sparkades igång så var det ett helt nytt Liverpool vi fick se. Man började rulla runt, ta löpningar, vågade skjuta och ville verkligen vända på flintasteken. Och efter 22 minuter av pressande så var det till slut Liverpools tur att få sin del av kakan. Lagets skyttekung Luis Suarez, lyckades med viss hjälp av José Enrique, slita isär Newcastles backlinje och ta sig in i målområdet för att på ett enkelt, men ack så läckert vis peta in 1-1 för hemmalaget.

Liverpools press fortsatte även efter målet och det såg i många situationer ut som om de skulle få med sig full pott ur kvällens möte. Men tack vare uppoffringar i försvaret, så som Coloccinis röda kort i den 84:e minuten. Samt ett lysande målvaktsarbete utav Tim Krul i Newcastles mål, så blev det ”bara” delade poäng för de två lagen.