Ineffektivt Schalke vann

Man kan väl knappast använda första halvleken som ett exempel på vad underhållande fotboll betyder. De första 20 minuterna skiftade lagen runt bollen mellan lagdelarna i ett rätt långsamt tempo. Schalke hade trots allt en ribbträff genom Jones som kunde blivit ett glädjeämne.

Ju längre halvleken gick, desto mer tog tyskarna över. Fuchs fick till en bra frispark som Carroll fick sträcka ut på. I övrigt så var det mest halvchanser som lagen fick till. Vi fick helt enkelt hoppas på en bättre andra-halva om man ska sammanfatta första halvleken på ett konstigt sätt.

I andra så skruvades äntligen tempot upp lite. Spelet från Schalke blev mycket rakare vilket gjorde tillställningen lite trevligare att titta på. Tyskarna höll därmed fortfarande i taktpinnen.

Det uppskruvade tempot som inledde andra halvlek sänktes enormt efter en kvart. Nu var matchen tillbaka på ruta ett något som vi här hemma inte uppskattade.

Efter att grekerna fick en straffsituation i den 74.e(som friades) så kom en tempo-höjning till. Grekerna fick på något sätt energi och skapade två-tre raka farliga anfall. Men situationen skapade även energi till tyskarna. Man fick en del fart och efter ett par instick så kom en lös boll 10 meter utanför straffområdet. Fuchs mötte den och sköt ett lågt skott som letade sig in bakom Carroll. 1-0.

Efter målet fortsatte Schalke ösa. Istället för att säkra bakåt så var man närmare 2-0 än grekerna 1-1.