Dortmund pulveriserade Ajax

Tyska Borussia Dortmund kunde vid en vinst i Holland säkra ett avancemang till Champions League-åttondelsfinalerna, vilket de också gjorde med en vinst på fyra mål och finfin anfallsfotboll.

Matchen rivstartade i den åttonde minuten, då succé-förvärvet Marco Reus rullade in 0-1 efter pass av kvällens gigant Mario Götze. Dortmund fortsatte att pressa Ajax och gick framåt för fler mål. I den 36:e minuten kom matchens andra mål och då från Reus framspelare Mario Götze. Playmakern gled in från kanten och placerade vackert in bollen i mål bakom Ajax-målvakten Kenneth Vermeer.

Innan den första halvlekens slut hann dessutom Dortmund göra ett tredje mål genom spetsen Robert Lewandowski. Den första halvleken blåstes några minuter efter ploackens mål av och slutade 0-3.

Den andra halvleken blev inte lika offensiv som den första, utan började istället med ett stort bollinnehav från holländarnas sida. Tyskarna försvarade sig dock bra och hade snabba omställningar, vilket gjorde de starkare offensivt. Lewandowski satte i mitten av den andra halvleken sitt andra mål för kvällen och spikade på så sätt storsegern. Ajax lyckades dock få in ett tröstmål i slutet av matchen genom Danny Hoesen.

Dortmunt vann matchen med 1-4 och är där med klara gruppsegrare inför omgångens sista match. Frågan är bara hur långt tyskarna kan gå i slutspelet?