IFK Göteborg vidare efter målkalas

Det var gruppfinal mellan IFK Göteborg och GIF Sundsvall på lördagen vid lunchtid. Matchen som drog igång redan vid tolvslaget på Ullevi blev en målrik tillställning, där hemmalaget slutligen drog det längsta strået och därmed kvalade sig vidare till slutspel.

Och det var full fart direkt från start, där hemmalaget efter blott två minuters spel kopplade greppet om matchen. En helt friställd Lasse Vibe in bollen i nätmaskorna. Hemmalaget nfortsatte att vara spelförande i matchen, men med kvarten spelad av gruppfinalen kom kvitteringen från gästerna. Kevin Walker slog in en hörna mot IFK:s straffområde som styrdes in i mål. Det är dock oklart om det var ett självmål eller om Pa Dibba som var sist på bollen.

I den 27:de matchminuten återtog visserligen hemmalaget ledningen när mittbacken Kjetil Waehler nickade in en hörna, men blott minuten senasre var det återigen utjämnat i matchen.  Pa Dibbabollen förbi Alvbåge i IFK-målet och in i krysset. 2-2-resultatet stod sig halvleken ut, innan hemmalaget för tredje gången i matchen tog ledningen.

Det var dock först i den 67:de matchminuten som målet blev till. Vibe klippte till från straffområdeslinjen och gjorde sitt andra mål för dagen.Sam Larsson punkterade sen tillställningen när han efter ett fint IFK-anfall, frispelades och placerade in bollen i nätmaskorna. Matchen slutade 4-2 till de regerande cupmästarna.