bet365

Fakta: Så ser det ut i grupperna – lagen som kan gå vidare

Grupp 1:

Malmö leder gruppen med sina sex poäng efter de två starka matcherna man gjort. Hammarby ligger på andra plats med sina fyra poäng. De båda lagen möts idag i en direkt avgörande match om vilket lag som går vidare. För Malmö räcker det med ett kryss, medan Hammarby måste slå Skåne-laget.

Ängelholm och Degerfors med en poäng, respektive noll poäng, har sedan tidigare ingen chans att nå slutspel.

Grupp 2:

I grupp två leder IFK Göteborg gruppen med sex poäng, tätt följt av GIF Sundsvall med fyra poäng. I detta nu spelar de två lagen en gruppfinal där vinnaren når kvartsfinalen. För IFK räcker det dock med ett kryss, medan ”Giffarna” måste slå Blåvitt. I detta nu står det 2-2 i matchen som har pågått i 35 minuter. Det betyder att för tillfället är Göteborgs-laget vidare.

IFK Värnamo ligger trea med ett poäng, medan Hudiksvall ligger sist med noll poäng. Det betyder att redan innan den sista omgången står det klart att inget av de två lagen har chans att nå slutspel.

Grupp 3:

Med två matcher spelade leder Helsingborg grupp 3  med två av två vinster och var redan efter sin andra match klara för kvartsfinal. Ljungskile ligger tvåa på fyra poäng, men har redan spelat sina tre matcher. Man slog senast trean Torslanda. Helsingborg möter idag gruppjumbon Syrianska som endast spelat in ett poäng. Resultatet kan endast betyda något för Syrianska då man vid vinst kan antingen sluta tvåa eller trea,

Grupp 4:

Ännu en grupp som avslutas med en ren gruppfinal. Elfsborg ligger etta med sex inspelade poäng, och Öster tätt bakom med fyra poäng. Även i denna grupp måste tvåan gå för vinst medan det räcker med ett oavgjort resultat för ettan. De två övriga lagen i gruppen är Rynninge och Östersund, och de har ingen chans att nå slutspel.

Grupp 5:

I grupp 5 kan för andra året i rad Sirius gå vidare från gruppspelet, och därmed slå ut storlag. Förra året slog man ut IF Elfsborg, och i år har man chans att slå ut lag som Djurgården och Halmstad. Men båda de sistnämnda jagar efter. Sirius ligger på sex poäng, medan de två bako ligger på tre. Sirius möter i sista omgången gruppjumbon Assyriska som ligger på noll inspelade poäng, och det räcker med ett kryss i matchen för att man ska gå vidare. Djurgården möter Halmstad och där måste ett av lagen vinna för att kunna gå om Sirius, om Sirius får stryk mot Assyriska.

Grupp 6:

I grupp sex blir det en riktig rysare till avslutning. Både Brommapojkarna och Åtvidaberg ligger på samma poäng med samma målskillnad. Det sistnämnda laget leder dock gruppen med fler gjorda mål. Därme räcker det med ett oavgjort resultat  för Åtvid i denna rafflande gruppfinal som ska spelas. I botten hittar vi Carlstad United och Jönköping, som båda ligger på en inspelad poäng, utan någon som helt chans att gå vidare.

Grupp 7:

Här har vi den jämnaste gruppen där hela tre lag har chans att avancera. GAIS och Gefle ligger etta respektive tva med samma antal poäng, och samma antal gjorda/insläppta mål. Därmed ligger de nästintill delad etta. Och matchen lagen sinsemellan slutade 1-1 vilket gör det ännu jämnare.GAIS har nog störst chans att gå vidare då man möter det sstplacerade laget Athletic FC United, medan Gefle möter tran IFK Norrköping, som också har chans för avancemang. Gefle och GaAIS ligger båda på fyra poäng, och Norrköping har tre inspelade poäng.

Grupp 8:

Här har vi ännu en gruppfinal som avgör gruppen . Ettan BK Häcken möter tvåan Mjällby och båda lagen ligger på sex poäng. Trean Sandviken och fyran Örgryte ligger båda på noll poäng. För Häcken räcker ett oavgjort resultat i gruppfinalen då man leder gruppen på målskillnad.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply