IFK Göteborg förlorade i guldstriden

IFK Göteborg var piskat att vinna borta mot Kalmar FF för att hänga på Malmö FF i den Allsvenska guldstriden. Den norske mittbacken Kjetil Waehler var avstängd och ersattes av Hjalmar Johnsson.

Det var Blåvitt som höll i taktpinnen i början och Kalmar hade inte mycket att säga till om. Trots detta kom inte Göteborgslaget till några farliga avslut. Detta berodde mycket på att Lasse Vibe och Robin Söder kanske hade lite tunga ben efter en vecka med tre matcher. Lasse Vibe kunde dock bryta igenom en gång från vänsterkanten men höll bollen för länge och målvakten Lars Cramer kunde ta bollen i sin famn.

Robin Söder byttes ut mot Pontus Farnerud och IFK Göteborg började spela mer kreativt.

Bjornar Holmvik gav dock Kalmar FF ledningen med ett vackert skott i det bortre krysset i den 60e minuten efter att Adam Johansson förlorat en duell på mittplan.

Åtta minuter senare damp bollen ner framför David Elm och han kunde skruva in bollen med ett mäktigt skott bakom en chanslös Alvbåge.

Nyförvärvet Bojanic från Öster byttes in för Lasse Vibe och han satte prägel på matchen direkt och i den 79e minuten la han ut bollen till Sam Larsson som i sin tur passade Tobias Hysén som gav liv i matchen med sitt 2-1 mål.

Hyséns kyliga avslut gav dock inte IFK den poängen de behövde trots att IFK Göteborg hade en boll i nät. Målet dömdes dock borta efter som Philip Haglund gick in alldeles för aggresivt i duellen som ledde till målet.

IFK Göteborg tappade därför livsviktiga poäng i guldstriden och imorgon har Malmö FF chans att rycka i tabellen när de möter Mjällby på hemmaplan.