Suarez hjälte i ny Liverpoolseger

Med den tidigare avstängde Luis Suarez, tillbaka i startelvan var förhoppningarna på Liverpool högt ställda, när man åkte till Sunderland i jakt på tre nya poäng. Lyckligtvis nog, för Liverpools del, lyckades man dessutom leva upp till detta med råge.

Redan i matchens inledning var gästerna där och nafsade på målet, men utan resultat. Sunderland höll tätt och även om man inte var bollförande lyckades man vid flertal tillfällen få upp bollen på offensiv planhalva – men det räckte inte.
I den 28:e matchminuten klev Daniel Sturridge fram och axlade in bollen, efter en misslyckades nick från Steven Gerrards hörna, till 1-0. Och bara åtta minuter senare var han där igen, då han spelade fram till Suarez 2-0-mål.

I den andra halvleken började hemmalaget vakna till och många trodde nog på en allt mer jämn match efter att Emanuele Giaccherini, i matchens 52:a minut, reducerade till 2-1 för sitt Sunderland. Men så blev det inte, utan den andra halvleken förblev stängd för Black Cats, medan Liverpool, å andra sidan, skulle få jubla ytterligare en gång när duon Suarez-Sturridge var framme på nytt.
Matchen slutade alltså 3-1 till Liverpool, som hänger sig kvar på sin andraplats.