Hummels: ”Löw tror inte på mig”

När Joggi Löw på tisdagseftermiddagen presenterade sin trupp inför kvarstående matcher i VM-kvalet, fanns Mats Hummels inte med bland försvararna – för andra uttagningen på raken. I stället får Per Mertesacker och Jerome Boateng fortsatt förtroende i backlinjen efter deras insatser tidigare under hösten, mot Österrike och Färöarna. 

Någon som är mindre nöjd med hur laget ser ut inför de avslutande två matcherna, är Borussia Dortmunds Mats Hummels. Mittbacken känner att hans kvaliteter inte uppskattas lika mycket som i klubblaget och han är också aningen oroad för att hamna utanför nästa års världsmästerskap.

– Jag har inget emot att bli kritiserad, men å andra sidan yttrar jag gärna min åsikt när jag anser att något inte är korrekt. De (DFB, tyska fotbollsförbundet) gillar dock inte att ta emot kritik. Jag kommer i alla fall att kämpa ännu hårdare för att återfå en plats i landslaget, sade försvararen till tyska Kicker.

– Vår relation är givetvis bra. Kommunikationen likaså, och det är väl kanske ingen större överraskning att coachen väljer att spela med samma försvar som senast, forsatte han.

Den 24-årige mittbacken, som länge har ansetts som Borussia Dortmunds stora nyckelman i försvaret, hoppas på en förändring till när truppen ska tas ut till nästa års VM i Brasilien.

– Nästa sommar hoppas jag på förändring igen. I VM, bör coachen inte ha något annat i åtanke, än att välja mig på den positionen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply