Hulks kanon – en Ze-nitlott för Liverpool

Europa League är tillbaka i vardagen och en av två matcher som sparkades igång redan klockan 18:00 var den mellan den storsatsande ryska klubben Zenit och klassiska Liverpool. Och det skulle efter många om och men bli en rysk vinst, även om gästerna länge var riktigt bra med i matchen.

I en mycket aggresiv inledning var Aleksandr Kerzhakov och Hulk framme och testade Pepe Reina i Liverpools mål, där man dock får säga att Luis Suarez chans minuten efter var snäppet vassare. Den uruguayanska landslagsanfallaren skickade bollen förbi Vyacheslav Malafeev i målet, men oturligt nog för gästernas del gick bollen utanför den bortre stolpen med.

Lagen fortsatte att byta chanser halvleken ut, men i den andra halvleken skulle målen äntligen falla ner i matchen. Suarez var först nära igen när han sköt från nära håll över målvakten men på fel sida den närmre stolpen. Istälet fick han kort därefter se när ryssarna spräckte nollan.

Och på vilket sätt det gjordes. Det var den kraftige brasilianska anfallsstjärnan som stod för målet, med ett spektakulärt avslut klockrent upp i det bortre krysset. Och endast minuten senare fick Brendan Rodgers se ett nytt mål ramla in bakom Reina, när Aleksandr Anyukovs inspel tog sig förbi alla försvarare och till Semak som skickade in bollen till 2-0.

Suarex hade därefter ett bra försök med en frispark i den 84e matchminuten, men Zenit höll undan och har ett kalasläge inför returen på Anfield.