Holländskt intresse för Elfsborg-talangen

bet365

Flera holländska klubbar uppges vara intresserade av Elfsborgs Arber Zeneli

Arber Zeneli, 20, har verkligen fått ett genombrott under säsongen för sitt Elfsborg, med 5 mål på 13 matcher och nyligen uttagen till sommarens U21-landslag som ska spela EM i Tjeckien. Nu kommer uppgifter om att talangen kan vara på väg bort från Sverige och Allsvenskan. Enligt Borås Tidning ska flera holländska klubbar funnits på plats på Borås Arena under söndagen då hans Elfsborg tog emot Gefle i 5-1 vinsten. 

Arber Zeneli har imponerat stort under säsongsinledningen av Allsvenskan för sitt Elfsborg, med 5 mål på 13 matcher från sin mittfältsposition. Den rappe yttern har satt myror i huvudet på många försvarare under våren men frågan är hur länge den 20-årige talangen stannar i Sverige. Rapporter säger att flera holländska storklubbar är ute efter Zeneli.

Enligt uppgifter till Borås Tidning ska det under söndagens 5-1 seger mot Gefle ha funnits representanter från flera lag i den holländska högstaligan. Ajax, PSV Eindhoven, Heerenveen och Groningen ska alla ha varit på plats för att studera 20-åringen, som satte 2-1 målet innan han blev utbytt i den 78:e minuten.

”Finns absolut intresse”

– Det är kul om folk är här och kollar, det ger väl en extra kick. Jag har fått höra om intresset, men det där får min agent ta. Jag fokuserar på spelet på plan, säger Zeneli till Borås Tidning.

Zenelis agent, Jonas Svensson, ligger dock lågt angående ryktena om sin spelare.

– Jag går inte in på namn och klubbar, men kan väl säga att riktigt många har hört sig för om Arber. Han har spetsegenskaperna som krävs i dagens fotboll och är ju hur spännande som helst. Det finns inget konkret på bordet i dag, men intresse finns absolut, säger Svensson till Borås Tidning.

”Utvecklat mycket i sitt spel”

Efter vårens succé i Allsvenskan belönades 20-årige Zeneli med en plats i det svenska u21-landslaget som snart reser till Tjeckien för EM-slutspelet som för svensk del startar med match mot Italien den 18 juni. Landslagstränaren Håkan Ericson sade så här om Zenelis plats i truppen.

– Arber har gjort en mycket intressant vår i Elfsborg. Vi har få spelare av den typen och då tänker jag framför allt på hans snabbhet och spelet en-mot-en offensivt. Det som fällt avgörandet är att han i år utvecklat förmågan att kombinera med andra i det offensiva spelet och att han också har förbättrat sitt defensiva spel, förklarar Ericson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply