Holland vidare efter sen vändning

Holland och Mexiko är två av de lagen som charmat oss mest med sin flärdfulla och snabba fotboll under gruppspelet. Idag ställdes länderna mot varandra i den exotiska värmen i Fortaleza när den tredje åttondelsfinalen skulle sparka igång. 

Just värmen skulle ha stor påverkan på en första halvlek som förmodligen kommer gå till historien som en av turneringens tråkigaste. Framförallt Holland hade otroligt svårt att ens vara i närheten att komma till några kvalificerade målchanser. 

Mexiko var något bättre och skapade också matchens enda målchans efter att Andres Guardado hittat fram till Giovani dos Santos som fick på ett hyfsat avslut från en relativt dålig vinkel. 

Just nämnde Dos Santos skulle vi få se mer utav tidigt i den andra halvleken. Det var nämligen Villarrealstjärnan som skulle spräcka nollan i matchen efter att ha fått på en fin träff en bit utanför Hollands straffområde. 

Ett mål som skulle ge matchen en helt annan fart än vad vi sett tidigare. Bland annat hade Hollands Stefan de Vrij ett jätteläge att nicka in kvitteringen på hörna, ett nickförsök som föga förvånande stoppades av Guillermo Ochoa som bjöd på en i raden av galna reflexräddningar den här turneringen. 

Den hårfagre målvakten fortsatte sedan att agera en levande vägg i när han med en fin benparad räddade ett friläge från en under den andra halvleken väldigt pigg Arjen Robben. 

Det skulle dock inte bi någon hållen nolla för Ochoa under denna tidiga söndagskväll, i den 88:e minuten fick han nämligen kapitulera när Wesley Sneijder fint tryckte dit kvitteringsmålet på halvvolley. 

De dramatiska slutminuterna fortsatte sedan med att ett slutforcerande Holland fick straffspark efter att Arjen Robben fallit i Mexikos straffområde. En straff som inhoppande Klaas-Jan Huntelaar säkert förvaltade och Hollands vändning var därmed ett faktum. 

För Holland väntar nu Costa Rica eller Grekland i en kvartsfinal. 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply