Hoffenheim förnedrade Stuttgart

Två lag från de nedre regioerna ställdes mot varandra på Mercedes Benz Arena på onsdagskvällen. TSG Hoffenheim är på väg mot att vända den negativa trenden, när man i helgen besegrade Hannover med 3-1 hemma på Rhein Neckar Arena. På onsdagskvällen stod man för ännu en stark insats när man körde över Stuttgart med klara 3-0 på bortaplan.

Takashi Usami inledde målskyttet på egen hand efter bara fem minuters spel på Mercedes Benz Arena. Det tidiga underläget fick Stuttgart att piggna till och hemmalaget matade på framåt. Vedad Ibiševic var farlig framåt och var närmast på att ge hemmalaget en kvittering. Någon sådan blev det dock inte efter första 45.

I den andra halvleken tog det bara två minuter innan bortalaget skulle utöka. Real Madrid-talangen, Joselu, spelades fram av den 20-årige Roberto Firmino och satte snyggt 2-0 bakom en överspelad Sven Ulreich.

VfB Stuttgart hade inte orken att reducera tillställningen på Mercedes Benz och gästerna skulle definitivt punktera tillställningen i den 58:e minuten, när Fabian Johnson fick in bollen bakom Ulreich.

Bruno Labbadias mannar har fortfarande inte tagit någon trepoängare efter fem spelade omgångar i tyska Bundesliga och innehar nästjumboplatsen. Hoffenheim däremot går upp på plats elva med sex poäng.