Hannover krossade Nürnberg

Publiken på AWD Arena i Hannover, fick se sina rödklädda hemmahjältar besegra FC Nürnberg med klara 4-1 i den femte omgången av tyska Bundesliga.

Hemmalaget öppnade målskyttet efter 21 minuters spel när Lars Stindl hittade nät efter passning av den ungerske mittfältaren Szabolcs Huszti. Knappa tio minuter senare var man framme igen då samma Huszti, som missade Hannovers förlustmatch mot TSG Hoffenheim i helgen, norpa åt sig bollen några meter utanför straffområdet och lirkade in hemmalagets andra mål.

Nürnberg jagade förgäves en reducering, men några vassare målchanser lyckades man aldrig skapa mot Zieler i hemmamålet. Den första halvleken slutade 2-0 för Hannover 96, som skulle utöka sin ledning i nästkommande 45 minuter.

Didier Ya Konan skulle få skriva in sig i målprotkollet dubbla gånger i den andra halvleken, när han först gjorde 3-0 i den 52:a matchminuten och sedan läckert placerade in Die Rotens fjärde mål elva minuter senare.

De för kvällen vitklädda gästerna från Nürnberg, skulle till slut få in en reducering då Timothy Chandler blev framspelad av Markus Feulner och satte tröstmålet 4-1 från distans. Några fler mål fick inte publiken på AWD Arena vittna denna onsdagsafton och hemmalaget, Hannover, lägger sig på en tredjeplats efter fem spelade omgångar. FC Nürnberg tappar dock sin sjundeplats och lägger sig på plats nummer åtta.