bet365
bet365

Henrik Rydström: ”Malmö FF har gått vilse”

Henrik Rydströms kritik mot MFF

I podden ”FD 60 minuter” på Fotbolldirekt.se säger Kalmars assisterande tränare Henrik Rydström att Malmö FF har gått vilse efter alla framgångar.

Henrik Rydström är inte den som brukar vara tyst när det gäller att kritisera allt och alla och nu har 39-åringen återigen uttalat sig, denna gången om Malmö FF. Den före detta Kalmar FF-spelaren säger i podcasten ”FD 60 minuter” på Fotbolldirekt.se att Skåneklubben gått vilse efter alla framgångar i Champions League.

MFF inledde Europaspelet på ett godkänt sätt men under de tre sista matcherna släppte man in hela 17 mål, samtidigt som man blev mållösa.

– De har ju gjort det otroligt bra de senaste tre åren men jag tycker mig märka redan nu, från sommaren och framåt, att de börjat gå vilse. Jag såg några matcher med dem i våras då jag tyckte de spelade riktigt bra fotboll. Det där som man ändå känt att de jobbat med under en längre tid, en spelskicklighet, säger Henrik Rydström och fortsätter:

– Sen när det började med Europa-spel så blev det någon slags halvvariant och man började lyfta långt konsekvent. Och man gav ifrån sig bollen i helt fel lägen och det kändes som att de tillslut inte visste hur de skulle spela och det blev ingenting av det. Samtidigt hade de själva någon bild av att de är spelförande och skickliga. Men så glömmer man bort noggrannheten och det dagliga jobbet. Så ska de ut och försöka spela en fotboll som Real Madrid, PSG och Sjachtar bara gnuggar händerna och känner ”det här är fantastiskt, är de dumma i huvudet eller? Vi får massa ytor, vi får attackera och de ger ifrån sig bollen. Superlätt!”

– Det tror jag är en följd av att de har gått vilse. Så de behöver ju verkligen ha ett utvärderingsarbete under hösten och det är ju det som alla vet, med mycket pengar kanske man väljer för för lätta lösningar många gånger.

Enligt Rydström kommer Malmö FF dock att komma tillbaka.
– Jag är rätt övertygad om att Malmö kommer göra ett bra utvärderingsjobb. För trots de här sista matcherna så ser jag Malmö som den klubb som jobbat bäst gällande akademi och tydlig röd tråd från ungdomslagen och hela vägen upp, de senaste tio åren. Det senaste halvåret har de tappat det, men jag tror de kommer vrida tillbaka det.

Vinner de SM-guld nästa år?
– Det har ju vi tänkt göra ju. Med det kaptialet Malmö har så har de ju också förutsättningar som inga andra lag har.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply