Viktor Elm blir Kalmars nye mittback

Viktor Elm blir Kalmars nye mittback

Viktor Elm flyttar ner från mittfältet

I en intervju med 24kalmar.se berättar han om den nygamla positionen, det första träningspasset och hans erfarenheter av att spela mittback.

Kalmar FF kommer nästa säsong att ha en ny mittback i laget, Viktor Elm. Mittfältaren har tidigare spelat på positionen under sin tid i Heerenveen och när tränaren Peter Swärdh ställde frågan tvekade Elm aldrig.

– Nej, jag svarade att det var självklart. Det har varit på tapeten under en längre tid, och nu när jag fick frågan så var det ingen tvekan. Det ska bli väldigt inspirerande, säger han till 24kalmar.se.

Under måndagen så genomförde Viktor Elm sitt första träningspass som mittback.

– Det kändes bra, och jag ser fram emot att köra på som mittback. Det känns jäkligt kul och som en nytändning. Jag gillar att lära mig nya saker och mittback är en rolig position, mellanbrodern Elm.

– Jag trivs med att ha spelet framför mig, och nu måste jag hitta ett samarbete med övriga i backlinjen och ha koll på linjer på ett sätt man inte haft koll på tidigare.

Under sin tid i Heerenveen gjorde spelaren ett antal matcher på samma position och berättar att det ska bli kul att få utvecklas som mittback.

– Jag spelade mittback i cirka tio matcher och det gick bra, så det är inte en helt ny position för mig. Men det ska bli kul att utvecklas som mittback, och sedan får vi utvärdera det efter ett tag, säger Elm.

 

Viktor Elm gjorde tre mål i säsongens allsvenska.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply