Hamrén om lottningen: ”Finns inga lätta matcher”

Sverige fick inte stornationer som Spanien, Tyskland eller Nederländerna. Men man fick dock en relativt jämn grupp. Ryssland, gruppens toppseedade lag, ses som storfavoriter i gruppen som består av förutom Ryssland och Sverige även Österrike, Montenegro, Moldavien och Liechtenstein.

– Det är en tuff grupp, jag hade önskat att vi sluppit Österrike för de tycker jag är bra, säger förbundskapten Erik Hamrén och fortsätter:

– Och vi såg att vi var väldigt jämnstarka lag i VM-kvalet även om vi kom till playoff och inte de. Nu får vi möta dem igen. Det är ett ungt lag så jag förväntar mig att de förbättrar sig ytterligare.

Håller Ryssland som favoriter

– Av två anledningar, dels är de rankade från grupp ett, dels är de det enda laget som spelar VM i sommar. Och det imponerar att de vann den gruppen före Portugal. De får vara favoriter. Men vår ambition är att gå till EM och vi har tre chanser att gå till EM och det är de vi ska sikta på.

– Det finns inga mer blåbär i internationell fotboll, det ser man överallt. Det är så pass tajt. Vi ska vinna mot dem, ja. Men det är inga lätta matcher, det finns inte längre.

Alla gruppettor och grupptvåor kommer att gå direkt till EM i Frankrike, tillsammans med den bästa grupptrean. De övriga åtta grupptreorna kommer att göra upp mot varandra i playoff-spel, vilket gör att fyra av dem går vidare.

Här är grupperna:

Grupp A: Holland, Tjeckien, Turkiet, Lettland, Island, Kazakstan
Grupp B: Bosnien & Hercegovina, Belgien, Israel, Wales, Cypern, Andorra
Grupp C: Spanien, Ukraina, Slovakien, Vitryssland, Makedonien, Luxemburg
Grupp D: Tyskland, Irland, Polen, Skottland, Georgien, Gibraltar 
Grupp E: England, Schweiz, Slovenien, Estland, Litauen, San Marino
Grupp F: Grekland, Ungern, Rumänien, Finland, Nordirland, Färöarna
Grupp G: Ryssland, Sverige, Österrike, Montenegro, Moldavien, Liechtenstein
Grupp H: Italien, Kroatien, Norge, Bulgarien, Azerbaijan, Malta 
Grupp I: Portugal, Danmark, Serbien, Armenien, Albanien

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply