Zlatans hattrick gav seger

Efter två mål i tisdagens Champions League-åttondelsfinal borta mot Bayer Leverkusen fortsatte Zlatan Ibrahimovic på den inslagna vägen när den svenske anfallsstjärnan stod för ett hattrick i Paris Saint-Germains 4-2-seger borta mot tiondeplacerade Toulouse i det franska ligaspelet under söndagen.

Ibrahimovic gav gästerna ledningen efter 32 minuter när Ezequiel Lavezzi fälldes i straffområdet och domaren pekade mot straffpunkten. Svensken skickade målvakten åt fel håll och rullade in sitt 20:e ligamål för säsongen. Toulouse kvitterade visserligen till 1-1 efter ett vackert volleyskott signerat Wissam Ben Yedder strax innan pausvilan, men PSG återtog ledningen.

Tio minuter in i andra halvlek tog Lavezzi emot bollen med ryggen mot mål i straffområdet. Han vände runt snabbt och avslutade med ett lågt skott som överrumplade målvakten Zacharie Boucher. Zlatan ökade sedan på ledningen till 3-1 när han nådde högst på Yohan Cabayes fint slagna frispark och nickade bollen i mål.

Toulouse reducerade till 3-2 fyra minuter senare när Ben Yedder gjorde sitt andra mål för matchen. Han stod i offsideposition när han fick bollen men målet blev godkänt eftersom han fick passningen av PSG-mittfältaren Thiago Motta. Två minuter före full tid fick PSG ytterligare en straffspark när Issiaga Sylla stoppade Zlatans frispark med händerna inne i straffområdet.

Svensken försökte sedan chippa in straffen, men Boucher räddade och Zlatan fullbordade istället sitt hattrick när han var först framme och petade in sin egen retur. Det målet tog upp honom på 22 ligamål för säsongen, vilket är hela nio fler än tvåan i skytteligan (Alexandre Lacazette från Lyon).

PSG toppar nu tabellen fem poäng före Monaco med tolv omgångar kvar att spela.