Hammers laginsats knäckte Chelsea

Chelsea har endast tagit två poäng på sina två senaste matcher med Benitez på tränarposten och en seger mot West Ham i eftermiddagens tidiga London-derby var välbehövlig. West Ham är dock ingen lätt uppgift, då Hammers gjort en bra höst och varit med i toppskiktet sedan ligastarten. Dock gynnades Chelsea på förhand av Carrols skada.

Benitez Chelsea började matchen bäst och med en pigg ytter vid namn Victor Moses, skapade Chelsea oreda i Hammers-försvaret från start. Det var även Moses som startade upp anfallet fram till Chelseas första och enda mål. Moses spelade fram en djupledslöpande Torres, som vackert spelade in till Mata och Chelsea var i ledning. Chelsea fortsatte att skapa chanser och var vid ett flertal tillfällen att utöka ledningen genom Hazard och Moses.

West Ham ryckte upp sig i slutet av den första halvleken, men satte in den verkliga pressen först i den andra. Inbytte Mohamed Diamé visade vägen för West Ham och ledde laget framåt med vilja och ren styrka. West Ham fick i mitten av den andra halvleken in en kvittering genom store Carlton Cole, som nickade in 1-1. West Ham var inte klara där och hann göra två mål till innan matchens slut. Målen kom från Diamé och Maiga.

West Ham besegrade där med ett Chelsea i spillror och avancerar till en sjundeplats. Benitez lär få det allt tuffare i Chelsea.