Hamburg besgrade Mainz i en jämn match

Mainz har visat sig vara villigt att blanda in sig i striden om Europaplatserna den senaste tiden vilket också skulel visa sig till en början där bortalaget spelade bra, men kom inte fram till något större underverk mot hemmalaget Hamburg under den första halvleken. Hamburgs playmaker Rafael Van der Vaart stängdes av väldigt effektivt av Mainzförsvararen Bo Svensson som lyckades med att ”följa John” under den första halvleken och en mindre anmärkningsvärd första halvlek slutade 0-0.

Den andra halvleken var en tillknäppt historia där lagen väntade på att det andra skulle öppna sig bakåt för ett ledningsmål. Så var fallet när Hamburg tog ledningen med 1-0 då Maximilian Beister slog ett fint inspel mot Son Heung-Min som efter misslyckade rensningar av två försvarare och av Mainzmålvakten Christian Wetklo vilket ledde till tom målbur för asiaten som satte ledningsmålet för Hamburg. Därefter tryckte Mainz på framåt för en kvittering och matchen öppnade sig mer. Hamburg såg till att bevaka sin ledning och spelade ett smart försvarsspel under de 25 sista minuterna efter ledningsmålet. Det skulle visa sig att det försvarsspelet var lyckat av Hamburg som vann matchen med 1-0 och det gjorde att de här båda lagen nu befinner sig på samma poäng i Bundesliga-tabellen. Mainz har bättre målskillnad och innehar sjundeplatsen medans Hamburg har placeringen efter.