Häcken krossade Syrianska

Häcken dundrar på i toppstriden och tog idag en rejäl seger mot Syrianska, 5-1. Årets skyttekung Majeed Waris öppnade målskyttet i matchminut 41 och avslutade det i minut 84. Däremellan smällde han också in en straff och slog alltså återigen till med ett hattrick. Matchinledingen avslöjade dock inte att denna match skulle sluta i målkavalkad och det var alltså först i den 41’a minuten som Häcken spräckte Dwayne Millers nolla, detta efter ett skott från Waris som styrdes på en Syrianskaspelare och in i mål. Men bara fyra minuter senare hade Häcken gjort 2-0 genom Martin Ericsson som mycket vackert slog till på halvvolley.

20 minuter in i den andra halvleken drogs Majeed Waris ner i offensivt straffområde och tilldömdes en straff som han själv tog vara på och satte 3-0 till hemmalaget. Häcken var dock inte nöjda än och i den 82’a minuten gjorde Ericsson sitt andra mål för kvällen innan Waris fullbordade sitt hattrick i den 84’e. Syrianska fick ett tröstmål på slutet men idag var dem flera klasser sämre än sina motståndare.

Hemmasegern på Rambergsvallen innebär att Häcken för tillfället går upp i serieledning, en poäng före Elfsborg som spelar mot GAIS imorgon.