City körde över Sunderland

Redan fem minuter in i matchen tog hemmalaget ett stort steg mot en viktig trepoängare, när Aleksandar Kolarov slog in en mycket vacker frispark som var otagbar för Simon Mignolet i bortamålet.

City fortsatte att ånga på, och gav inte ens Sunderland en chans. De rödvitas mittfält var blekt genom hela matchen, vilket gjorde farliga Steven Fletcher alldeles för isolerad längst fram.

Närmare en timma in i matchen byttes en ointresserad Mario Balotelli ut. In kom istället spelsugna Sergio Agüero, som bara behövde fyra minuter på planen innan målet kom. Kolarov hittade anfallaren strax framför första stolpen, och likt en måltjuv i världsklass styrde argentinaren in 2-0 mittemellan Mignolet och stolpen.

Trots 2-0 förändrades aldrig matchbilden. Sunderland kom aldrig riktigt in i matchen, och City kunde styra precis som de ville. Frisparksmål nummer två skulle även det komma, denna gång av James Milner i den sista matchminuten.

För första gången denna säsong kunde publiken se Manchester Citys högstakapacitet från förra säsongen. Sunderland ska tacka en högpresterande Simon Mignolet för att siffrorna hölls nere. De regerande mästarna går därmed tillfälligt upp på en andraplats bakom Chelsea, medan Sunderland fortsätter att hålla till på en anonym mittenplacering.